zondag 8 maart 2015

Dolle pret in de bewegingsles!

Hier zijn we weer! Zoals vele mama's en papa's al gezien hebben starten we de turnles met ochtendgymnastiek. Dit vinden de kleuters geweldig! Er wordt dan gedanst op plop, K3, Samson en Gert,... om onze spieren los te maken. Daarna start de turnles.De kleuters hebben weer heel wat leuke dingen gedaan:
Zo ervaarden de kleuters dat turnen met een ballon heel anders is dan turnen met de bal!
Ook ging de 3de kindertuin sporten in het sportcentrum waar ze het project ROLLE BOLLE georganiseerd hadden. Dat was natuurlijk dolle pret! :)

Verder experimenteerden we met hoepels: zo kregen de oudere kleuters moeilijkere opdrachten zoals: de hoepel om je middel laten draaien, de hoepel rond je arm laten draaien, de hoepel laten 'rijden', de hoepel laten ronddraaien in een cirkel,....

Er werd  ook met de parachute gespeeld: zo liepen de kleuters onder de parachute door ; deden ze het nogmaals maar dan met twee en moesten ze elkaar handjes schudden ; kropen ze onder de parachute ; maakten de kleuters kleine en grote golven; gingen enkele kleuters in een 'bootje' zitten terwijl de andere kleuters golven maakten; speelden we balspelletjes gecombineerd met de parachute, enz. ...

Tenslotte doorliepen de kleuters ook een parcours waar verschillende grootmotorische bewegingen aan bod kwamen zoals springen; evenwicht houden; kruipen; .... op verschillende manieren .
Veel kijkplezier!



































































































Tot de volgende keer ! :) Juf Britt 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten