maandag 14 september 2015

Welkom ! Het schooljaar is weer begonnen......

Beste ouders en kinderen !
Het nieuwe schooljaar is terug van start gegaan ! Samen met MAX , de handpop en juf Britt  hebben de kleuters al goed bewogen in de turnlessen.
De eerste week was het vooral vrij spelen met groot materiaal op muziek en kennismakingsspelletjes. Verder hebben de kleuters geëxperimenteerd met ballen : gooien naar omhoog, gooien naar omlaag ( = botsen) , de bal rollen, met je lichaam rollen over de bal ,de bal met je linker- of rechtervoet sjotten , enz. ... Ook hebben de kleuters bij een ballenomloop deze bewegingen ingeoefend.
Deze week  werken we in de school rond MOBILITEIT. Ook in de turnlessen wordt hier aandacht aan besteed. De kleuters oefenen hun fietsvaardigheid in tijdens een fietsparcours waar ook agent Max aanwezig is. Ook komen de kleuters te weten dat de agent/ politie het verkeer regelt; dat je bij het rode stoplicht moet stoppen en bij het groene mag doorrijden. Tenslotte imiteren we het AUTO RIJDEN met een hoepel dat als stuur dient op muziek (snel/ traag) ,stappen we op verschillende ritmes van de trommel TE VOET rond  , maken we een TREINTJE en rijden we echt met de FIETS!

Tot de volgende keer !

                                               





































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten