zaterdag 11 mei 2019

* Groepspret in actieve bewegingsspelen *

De kleuters beleefden heel actieve bewegingspret ! Zo werden er verschillende leuke spelletjes gespeeld waar de kleuters als TEAM moesten handelen. Het spel dat gespeeld werd is een voorganger op trefbal. Zo werden de kleuters in 2 teams ingedeeld en moesten ze elkaar proberen aan te gooien met 1 bal.  Wie geraakt werd, moest voor even uit het veld staan en mocht niet meer meedoen.

Ook werden er verschillende vormen van tikkertje gespeeld. Zo ging de tikker op de trampoline staan en telden we samen van 10 naar 0 met de oudste kleuters. Vanaf dat moment sprong de tikker van de trampoline en probeerde de kleuters te tikken.  De kleuters moesten gedurende een muziekstukje zoveel mogelijk balletjes proberen te verzamelen en dit zonder getikt te worden! Niet gemakkelijk maar wel een leuke uitdaging!

Ook werd het spelletje 'allen omhoog' gespeeld. Hierbij probeert de tikker de kleuters te tikken. Als ze op een verhoging staan zijn de kinderen veilig. Hierbij moeten ze ook goed kunnen tellen. Ze mochten slechts 5 tellen op de bank (=verhoging) staan en  dan weer verder lopen. Als je getikt werd ging je tegen de muur staan en wachtte je tot een andere kleuter je kwam bevrijden. Dit doordat de kleuter het kindje tegen de muur meenam door hem een handje aan te bieden.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten